Ajantha en sociaal Baddegama

 

Het “Ajantha” gezin woont zoals U kunt zien in een z.g. modder takken huis. Men steekt takken in de grond, weeft daar weer takken doorheen en smeert alles dan af met een mengsel van stro en modder. Zoals U ziet is de keuken eraan gebouwd met zeilen en doeken. In de keuken staat een ton water, want door het ongecontroleerd takkenvuur waarop gekookt wordt ,vatten de zeilen en doeken geregeld vlam en zal er direct geblust moeten worden!

Acht jaar geleden startte men met het bouwen van een stenen huis, maar het gezin werd tijdens die bouw getroffen door een verschrikkelijke tegenslag. De man die theeplukker is ,werd getroffen door een vorm van borstkanker en een borst moest worden geamputeerd . Door de amputatie kan hij nu nog maar twee tot drie uur theeplukken en is er te weinig inkomsten om het huis af te bouwen en heeft men amper genoeg geld om het vijfkoppige gezin in leven te houden.

Wij ,Loe en Wilma Geraards, Jef Wessels en Jo Wouters samen met twee plaatselijke bouwvakkers willen proberen in de drie weken dat wij er zijn, het huis af te bouwen om het gezin een menswaardig onderkomen te bezorgen.