Senehasa Senior Home, Baddegama

Het idee om een bejaardenhuis te bouwen, ontstond na de verschrikkelijke tsunami, die voornamelijk het arme Zuiden van Sri Lanka trof op 26 december 2004. De gevolgen waren 35.000 doden, 4.000 gewonden, 5.000 vermisten en 12.000 daklozen , maar zeer zeker ook veel ouderen, die hun huizen, maar wat nog veel erger was, hun oude dag voorziening, de kinderen, hadden verloren! Geen hulp van je kinderen is in Sri Lanka bijna dodelijk, vandaar dat er zo veel mogelijk kinderen in de gezinnen zijn.
Met de hulp van de stichting Sevagram en het Voerendaalse bedrijf Vebego  werd een prachtig bejaardenhuis gebouwd voor 48 bewoners. Ook werd er een groot voorgebouw neergezet, met het doel een interactie met het dorp Baddegama te krijgen. In dit gebouw zijn o.a. een grote keuken, een restaurant, een computerruimte met 20 computers, een ziekenzaal, een brillencentrum en een grote zaal met 250 stoelen voor diverse doeleinden samengebracht. In de grote zaal vinden samenkomsten van de ouderen met bijvoorbeeld sociale zaken of anderen plaats. Ook worden er vele cursussen gegeven. In een gedeelte van de zaal staan een tiental naaimachines opgesteld en wordt naailes gegeven. De lessen worden er gratis gegeven voor de allerarmsten. Een kleine 200 kinderen krijgen ieder weekend gratis Engels, computerkunde en dansles ! De leraren werken gratis mee.
Een geweldig initiatief is ook de Tamil taalles voor ambtenaren van de gemeente en het ministerie. Hierdoor wordt de afstand tussen Tamils en Singalezen natuurlijk verder verkleind en verbeterd !


2008 afbouw Senehasa/brillenproject2009 opening


April 2012, bezoek bewoners Senehasa aan hotel Ran MalNovember 2012, opening extra natte groep en computerlokaal


Aprill 2013, schildering op muur SenehasaMaart 2014February 2015